“Leer kinderen omgaan met talenten en tekorten in hun omgeving; dat iedereen anders is – en dat dat oké is.”
Lees verder
Bert deelt zijn visie op de samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp: zowel op een (virtueel) podium als in artikelen, interviews en columns.

Door zijn (praktijk)ervaring in de jeugdhulp, het onderwijs en de gemeenteraad in een wetenschappelijk kader te plaatsen, weet Bert de aandacht van zijn publiek te trekken én vast te houden.

Met zijn lezingen bij uiteenlopende seminars, kennissessies en evenementen laat Bert op enthousiaste wijze een ander geluid horen in een wereld die steeds verder medicaliseert. Onderwerpen die hij aanstipt:

  • Het belang van normaliseren in het onderwijs: “weten we van gekkigheid nog wat normaal is?”
  • De samenwerking tussen de jeugdgezondheidszorg en onderwijs rond preventie
  • Hoe we het medicaliseren in het onderwijs kunnen stoppen
  • Hoe we de jeugdhulp weer beschikbaar maken voor kinderen met échte problemen

Niet alleen op het podium weet Bert te boeien; ook in artikelen biedt hij zijn lezers een ander perspectief. Zo geeft hij regelmatig interviews en schrijft hij zelf uiteenlopende artikelen over de uitdagingen op het gebied van jeugdhulp en onderwijs. U kunt de columns en interviews van Bert vinden in kranten en tijdschriften, zoals bijvoorbeeld in het NRC en de Leeuwarder Courant. De artikelen en interviews zijn ook terug te vinden op deze website.

Zoekt u een bevlogen spreker of schrijver die uw publiek een optimistisch en pragmatisch perspectief biedt? Neem dan vrijblijvend contact op of bekijk de recentelijk verschenen bijdragen van Bert

Wil je hier meer over weten?
Bert vertelt en schrijft